Esther heeft in Groningen de HBO opleiding Overheidscommunicatie gedaan. Ze is al vrij snel als persvoorlichter in de Tweede Kamer gaan werken. Inmiddels heeft ze een brede ervaring opgedaan in diverse organisaties en is nu een allround communicatieprofessional die houdt van haar vak.

Ze is een creatieve maar kritische denker en doener en denkt mee met organisaties en ondernemers over hun pr en (marketing-)communicatie. Ze voelt zich snel betrokken bij een opdracht en werkt als het nodig is een uurtje langer door om net iets meer dan het gewenste resultaat te behalen. Haar Groningse afkomst zie je terug aan haar nuchtere blik op zaken. Ze vindt het belangrijk om zich te blijven ontwikkelen en volgt daarom regelmatig cursussen. Zo heeft ze diverse cursussen en opleidingen gedaan op het gebied van social media en marketingcommunicatie.

In haar werk vindt Esther het belangrijk om van binnen naar buiten maar vooral van buiten naar binnen te kijken. Dus niet alleen uitgaan van wat iemand wil vertellen (zenden) maar wat wil de ontvanger (doelgroep) weten of horen. Wie is de doelgroep, wat leeft er, wat wil de doelgroep en hoe bereik je ze. Als je dat weet kun je communicatiemiddelen heel gericht inzetten. Esther denkt graag mee maar ziet ook een uitdaging om creatieve en succesvolle middelen te maken.

Haar hart ligt bij overheidscommunicatie maar ze werkt even enthousiast aan een nieuwsbrief of geeft advies over de inzet van social media. Ze werkt op interim basis voor wat grotere organisaties maar werkt met evenveel plezier aan een persbericht voor een kleine ondernemer.


Naast het werk gaat ze het water op, uitwaaien op Terschelling of de Griekse eilanden bezoeken. Ze maakt vaak foto's van de mooie dingen die ze tegenkomt. Ze speelt graag een partij badminton, leest veel boeken en houdt van het theater. Als ze nog tijd over heeft is ze in haar tuin te vinden, met de handen in de grond komt ze tot rust maar ook tot nieuwe ideeën.